VELKOMMEN
TIL ALANYAINVEST

Vi har  din
drømmebolig i Alanya Tyrkia

Alanya Invest drømmebolig alanya Tyrkia leilighet villa Tyrkia
 

NYHETER Alanya Tyrkia fra Alanya Invest

 

LIVE WEB Kamera

Alanya, Tyrkia.
4 forskjellige.

Klikk herNYHETER

Alanya Tyrkia

 

 

UNNTAKSTILSTANDEN I TYRKIA

Unntakstilstanden i Tyrkia er forlenget, og vil nå vare til april 2017.
For oss nordmenn betyr dette kun at  vi må ha med oss gyldig pass når vi er ute i Tyrkia

Alanya havn Tyrkia

Julemarked i Alanya 4 desember 2016

Også i år ble det stort julemarked i havnen i Alanya. Mange møtte fram, også tyrkere.

  

 

  

  

   

 

 

SOMMERTID/ VINTERTID i TYRKIA

Tyrkia endrer ikke klokka til vintertid 30 oktober. Dvs at Tyrkia vil ligge 2 timer foran Norge mens vintertiden   varer i Norge
Les mere om Tyrkisk vintertid her

 

  17 mai 2016  Alanya Tyrkia
 

17 mai i Alanya har vært en fantastisk flott dag, som vanlig.
28 grader, sol og skyfri himmel.

17 mai 2016 Oba Alanya Tyrkia

EXPO 2016 holdes i Aksu - like utenfor Antalya
 ( mot Alanya ) Tyrkia

Her kan du lese mere om Expo 2016 Antalya

Verdensutstillingen åpner 23 april 2016 og vil være åpen til oktober.

Mottoet på årets EXPO er  " A Green Life For Future Generations " .
Det er forventet  over 8 millioner besøkende fra  inn og utland til dette store arrangementet.

Expo 2016 Antalya Tyrkia

    

     

     

 

TURIST UBÅT kommer til Alanya

 

 

Nye togforbindelser som kommer i Tyrkia

Toglinjer Tyrkia

Les mere her

 

JULEMARKED 2015

Julenisse Alanya Tyrkia 2015

I dag har det vært det 6  julemarkedet i Alanya havn
 - som alltid med blå himmel og sol. Ca 19 grader.
I år var markedet flyttet til Rådhuset i Alanya- og det var enda flere utstillere enn før. På markedet fant man som vanlig mange nisser, gløgg, vafler og mat fra alle kanter, i tillegg til julegaver og juleting. ! Det er folk fra 72 nasjonaliteter som bor i Alanya, og mange av landene presenterte sine juletradisjoner her.. Guvenøren holdt tale, og det var underholdning nesten hele dagen !
GOD JUL til dere alle fra alle oss i trivelige Alanya !

   

      

     

         

 

VI VAR  PÅ  BOLIGMESSA PÅ  TELENOR ARENA 10 -11 oktober 2015

Eiendom i utlandet messen Oslo oktober 2015

 

 

FLYTOG
Gazipaza - Alanya - Antalya
skal stå klart  i  2019

Les mere her

 

50 meters gaten ser  nå ut som om den kommer -
NY RINGVEI RUNDT Alanya

http://haberalanya.com.tr/resimler/FotoGaleri800/895d3a40-b1db-4dd6-b5dd-3107df75fd62.jpg

Veien skal gå fra  Gazipaza til Alanya 
Les mere her

Skal stå ferdig i 2018

 

17 mai 2015


 

IKAMET, Oppholstillatelse, Bostedsbevis TYRKIA
Ny regler fra  april 2014

Vi har kopiert dette skrivet fra  den norske ambassaden  i Ankara. Her  har  du  også linker til  andre viktige sider som har  info mm om dette

Opphold i Tyrkia

13.02.2015 // Mange nordmenn har bosatt seg i Tyrkia, enten hele året eller store deler av året. Disse må søke om tyrkisk oppholdstillatelse hos tyrkiske myndigheter.

 

Den norske ambassaden var nylig invitert på et informasjonsmøte om Tyrkias nye lov «LAW ON FOREIGNERS AND INTERNATIONAL PROTECTION». Vertskap var det tyrkiske direktoratet for immigrasjon, «Directorate General of Migration Management». Dette nye direktoratet tilsvarer det norske Utlendingsdirektoratet, og er ansvarlig for behandling av alle typer oppholdstillatelse for utenlandske borgere som ønsker å bosette seg i Tyrkia.

 

«Directorate General of Migration Management» (DGMM) er satt til å forvalte den nye loven som regulerer innreise, opphold og utreise for ikke-tyrkiske borgere som besøker/bor i Tyrkia. Loven trådte i kraft i april 2014.Det er svært viktig å merke seg at den nye loven, og de rutiner som følges med behandling av søknader om opphold, er svært forskjellig fra tidligere praksis. De nordmenn som har opphold seg lenge i Tyrkia må tenke helt nytt. Ambassaden vil tilføye at den nye loven er tuftet på mange forskjellige europeiske utlendingslover, også den norske. Den likner derfor den loven som møter tyrkere som søker om opphold bl.a. i Norge. Gjengjeldelsesprinsippet (resiprositet) er svært viktig for tyrkerne.

 

Førstegangssøknad om opphold skal leveres inn via den tyrkiske ambassaden i Oslo. Søker må da vente i Norge inntil det foreligger et svar fra DGMM i Tyrkia. Alle spørsmål om førstegangssøknad må rettes til den tyrkiske ambassaden i Oslo, og ikke til den norske ambassaden i Ankara. Man kan ikke forvente å få utstedt oppholdstillatelsen i Tyrkia hvis man bestemmer seg for å reise til Tyrkia på besøksvisum mens saksbehandlingen for oppholdstillatelse foregår. I en overgangsperiode (ikke oppgitt hvor lenge) vil man fortsatt kunne søke om førstegangstillatelse fra Tyrkia, men dette vil bli strammet inn. En av de viktigste endringene er at lokalt politi ikke lengre har noen rolle i behandling av søknad om opphold. Nå behandles alle søknader sentralt hos DGMM i Ankara. DGMM opplyste videre at alle søknader om opphold skal behandles i løpet av 90 dager, men gjerne mye raskere. 

 

I løpet av mars 2015 vil DGMM åpne regionale kontorer i alle Tyrkias 81 provinser. Ikke alle kontorer vil være åpnet i løpet av mars, men prosessen starter da. Disse kontorene vil være behjelpelig med veiledning om fremgangsmåten med å søke om fornyelse av eksisterende tillatelser og ta imot søknader. Søknadene vil fortsatt bli sendt til DGMM i Ankara for behandling. 

 

En annen ting som er nytt, er svar på søknad (hvis søknad er innvilget vil oppholdskort «ikamet» komme i posten) vil bli sendt ut med rekommander post (PTT). Det er derfor viktig at søker selv fyller ut nøyaktig og korrekt adresse i Tyrkia (hvis du er usikker på adresse sjekk strømregning, vannregning eller internettregning) og at det oppgis et tyrkisk mobilnummer. DGMM vil sende ut en SMS med sporingskode på den rekommanderte forsendelsen til søker slik at du kan følge forsendelsen på internett. Du vil også få en referansekode som dokumentasjon på din forsendelse. Det har vært mye klager på at søkere ikke har mottatt svar/oppholdskort. Dette skyldes i de fleste tilfeller at postadressen har vært ufullstendig eller feil.

 

Ambassaden har vært inne på hjemmesiden til Directorate General of Migration Management. All tilgjengelig, nødvendig informasjon er postert på deres side. Siden oppdateres også løpende med ytterligere informasjon. På denne hjemmesiden finner du den nye loven på ti forskjellige språk (inkludert engelsk og tyrkisk), søknadsskjema, oversikt over nødvendige dokumenter som skal legges med søknaden (for de fleste nordmenn vil det være snakk om short-term residence permit applications), en side med svar på ofte stilte spørsmål (FAQ) og et kontaktskjema hvor man kan sende spørsmål direkte til DGMM.

 

Det ble også lovet at i løpet av 2015 vil det bli mulig å søke om fornyelse oppholdstillatelse direkte på internett. Mere informasjon vil bli postert på DGMMs hjemmeside når dette blir lansert.

 

Viktig å merke seg for de som bor bare deler av året i Tyrkia:

Hvis man oppholder seg mer enn 120 dager ute av Tyrkia i løpet av ett år (fra den dato som oppholdstillatelse begynner å gjelde) vil man risikere å miste oppholdstillatelsen. Hensikten med en tyrkisk oppholdstillatelse er at man skal oppholde seg i Tyrkia. Dette er helt likt regelen for utlendinger som oppholder seg i Norge - hvis man oppholder seg for lenge utenfor Norge bortfaller tillatelsen.

 

Helseforsikring i Tyrkia er ofte et spørsmål som kommer opp når det er snakk om å fornye oppholdstillatelse.

Det er påkrevd å ha en helseforsikring som dekker den perioden som det søkes om opphold for. Dette skal dokumenteres. Det er fult mulig å benytte en privat helseforsikring, i stedet for den nasjonale, tyrkiske helseforsikringen gjennom SKG. Skal man benytte en privat forsikring er man selv ansvarlig for sjekke om forsikringen oppfyller kravet til DGMM. Når det gjelder de som har nådd en så høy alder at det ikke er enkelt/umulig å skaffe helseforsikring må man selv kontakte DGMM for å få avklart hva som må gjøres, ref. omtalt kontaktskjema lengre opp i denne teksten.

 


Ambassaden får ofte henvendelser fra nordmenn i Tyrkia med spørsmål om hvordan de skal gå frem for å fornye en eksisterende tillatelse, søke om førstegangstillatelse m.m. Ambassaden vil ikke kunne gi fullgode svar da spørsmålene dreier seg om tyrkisk lov og forskrifter. Publikum må derfor selv kontakte DGMM (kontaktskjema) hvis du ikke finner svar på ditt spørsmål i denne teksten.

 

Ambassaden mottar også fra tid om annen henvendelser fra nordmenn om ambassaden kan være behjelpelig med å finne arbeid for de i Tyrkia? Det kan ambassaden ikke. Arbeidssøkende må selv sjekke "stilling ledig"-annonser eller på annen måte orientere seg i det tyrkiske arbeidsmarkedet.

Photo: Dost Eli.

 

17 kommuner  slår seg  i  sammen til Alanya

fra 1 april  2014.

Innbyggere i  Alanya kommune  er  derfor vokst  til ca 700.000 innbyggere

Alanya strekker  sge  nå fra  Demirtas i  sydøst  til Ocular  ( mot  Antalya og  vest )

Dette  inkluderer  i  tillegg  til stor Alanya, Mahmutlar, Kargicak, Konakli  og  Avsallar  - av større steder  !

 

NYE VISUMSREGLER TYRKIA

Pr april 2013 ble det  bestemt  at bl.a nordmenn kan søke  e visum på nett før avreise til Tyrkia. Pr august  2013 er dette nå mulig.  Man slipper da lange visumkøer på flyplassen i  Tyrkia og  slipper å ha med seg eksakt  beløp i  euro.
Begge måtene vil være  en mulighet for å få visum til Tyrkia på  pr idag, men sakte og  sikkert vil alle måtte  gå over  til e visum, da ordningen med " visumbodene " i  Tyrkia vil forsvinne. Men vi  vet  ikke når ( det  kan nok gå noen år  muligens )

Visumsreglene er  de samme som de har  vært for vanlig  turistvisum; Du får visum til Tyrkia for en periode på 180 dager, hvor du  i  denne perioden kan oppholdee deg i  Tyrkia max 90 påbegynte dager. Ettre 90 dager  i  Tyrkia må man vente til 180 dagers perioden er  over, før man ka søke på nytt.

 

17 mai 2013

Flere og  flere nordmenn opplever  17  mai  i  Alanya. I år tror jeg  det  må ha  vært  rundt  2000 mennesker  på den offisielle feiringen i  havnen. I tillegg skal det  ha  vært  en 3-400 nordmenn i  det  lokale toget  i  Mahmutlar.

Det var  grått  vær, men godt  og  varmt.

Alanya var  pyntet  med norske farger- dette er  deet 12 året  feiringen har  pågått, og  de fleste vet  hva dagen betyr.

DEN NORSKE SJØMANNSKIRKEN
 I ALANYA TYRKIA

/media/66353/norske-flagg.jpg
Norske flagg - et flott syn

Slik blir Norges nasjonaldag feiret på sjømannskirken om formiddagen og i Alanya om ettermiddagen:

FORMIDDAG - Sjømannskirken:

  • Kl 10:00 - Gudstjeneste m/deltagelse av "Vigringane," norsk musikkorps
  • Ca 10:45 - Salg av pølse m/lompe og brus utenfor kirken.  Underholdning av norske Seniordansere
  • Ca 11:00 - "Frokost"  m/salg av smørbrød, kaffe og kaker
  • Ca 13:00 Programmet over på kirken

ETTERMIDDAG - Alanya:

  • Kl 17:00 - Samling v/Atatürkstatuen m/bekransning av monumentet. Avsynging av den tyrkiske og norske nasjonalsangen, samt hilsener v/representanter for Tyrkiske myndigheter i Alanya.  Tale for dagen v/1. sekretær Lise Albrechtsen, Den Kgl. norske Ambassade i Ankara.
  • Deretter tog gjennom byen mot scenen i havna
  • 18:00 Konsert med norsk musikkorps "Vigringane" og danseoppvisning v/Seniordanserne

Vel møtt til 17. mai-feiring.

 
/media/86679/randi-og-jens-bjornsgard.jpg

Så er det endelig i ferd med å skje: Vårt nye prestepar ankommer Alanya lørdag 4. mai om kvelden. Og vi sier: Hjertelig velkommen til oss! De skriver kort om seg selv:

Jens Bjørnsgård (58) og Randi Bjørnsgård (57) kommer fra
Melsomvik i Stokke, Vestfold.

Randi har fram til nå jobbet som lærer i småskolen ved Granly skole, Tønsberg. 

Jens jobber som prest i Delk, Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn, Tønsberg menighet og er også skoleprest ved Granly skole.  Tidligere har han også jobbet som lærer, kateket og
diakon.

Jens og Randi  har 2 barn og 3 barnebarn.  De gleder seg til å ta fatt på spennende oppgaver i Tyrkia.

Og vi gleder oss med dem!

Følg med på www.sjomannskirken.no/alanya

/media/67379/kirkebygget-front.jpg
Slik ser kirken ut

Du kan kontakte oss på en av følgende måter:

Telefon:
IP-telefon kirken: 53 50 16 02,
IP-telefon prestebolig: 53 50 15 87

Se kontaktinformasjon til ansatte.

E-post:
alanya@sjomannskirken.no


Besøks- og postadresse:
Cumhuriyet Mah.
Yaşar  Doğu Cad. 43 A
Kitap Apartman No 12. 07400 Alanya, Türkie.

 

FRA ALANYA SENTRUM:

I retning Alanyum Shoppingsenter i 35-metersgaten - Buss #2:
Gå av ved "Alanyum Shoppingcenteret" som ligger på venstre hånd.  Gå ned gata på høyre side (i retning stranden), til du kommer til et T-kryss, der tar du til høyre.  Gå rett frem til du ser kirken på høyre hånd.

Strandgata - Buss #1:
Se etter en lang, hvit mur på venstre hånd.  Du skal av på første stoppested etter denne muren.  Gå over gata, så noen skritt til venstre og deretter første til høyre.  Gå gaten frem til et T-kryss og du ser kirken på andre siden av gata.

 

 

 

Julemarked Alanya Tyrkia desember  2012

Jule marked i  Alanya Tyrkia

Den nye landregistreringsloven 2012

17 mai 2012 Alanya Tyrkia

En gedigen flott begivenhet  igjen- med borgermesteren i Alanya, ambassadøren og  mange feststemte nordmenn

17 mai 2012 Alanya

NYHETER  om  butikker i Alanya Tyrkia :

SLAKTER : Det har  åpnet en tysk slakter butikk mellom Attaturkstatuen og 25 m veien, som selger   svinekjøtt og andre herligheter som noen kanskje savner  innimellom ? J Ta en titt her ! http://porkanddeli.com/

Slakteren i  Oba sentrum har  også  tyske pølser, som Bratwurst o.l

MØBELBUTIKK : I Oba har  det  åpnet  nylig en møbelbutikk - rett ved Metrokrysset, men på Oba siden. Det heter  TEPE home og skiller seg fra de andre møbelbutikkene ved at  de har  et meget  større utvalg av stash til boligen.

BAKERI :I rundkjøringen ved Atatürk-statuen i sentrum har også Citirim åpnet et bakeri for en stund tilbake hvor man kan finne de aller fleste brødtyper. Bakeriet heter Firin Shop og er et utmerket valg dersom man er lei av loff konstant.

KAFFEBUTIKK: Bak Alanya Bistro, ikke langt unna Mc Donald's finnes det også et godt kaffeutsalg. Her får man også kjøpt kaffefilter samt utvalg av kaffebønner.

  

Jul Alanya Tyrkia marked julenisse 2011

Julemarked i Alanya Tyrkia 11 desember 2011.

En flott julestemning  i  uvante omstendigheter.  Men her  var  det  juletre, mange mennesker, julenisser, gløgg, pepperkaker og alt  som minnet  om en ekte jul- og mange tyrkere hadde også  møtt  opp til denne begivenheten
Les mere her om julemarkedet i  Alanya Tyrkia

Julenisse Tyrkia Alanya julemarked

SAS begynner å  fly  til Gazipaca Alanya flyplass
3 juli  2012

Les mere om Gazipasa flyplass her

11 appelsinfestival  i Oba lørdag 18 juni 2011

Ta en tur til Oba denne fagen - mye å  oppleve og  mye  god mat !

 

FLYTOG ANTALYA - ALANYA ?

Like før 17 mai  ble det  lagt  fram ide og planer  om flytog fra Antalya flyplass til Alanya, som vil

ta  ca 39 minutter. Men det  vil ta 5-6 år å byggge dette flytoget

17. mai i Alanya  2011

Norges nasjonaldag ble feiret på tradisjonell måte i Alanya. Flere hundre var møtt opp til gudstjeneste og åpning av de nye lokalene til Sjømannskirka i Oba Også ifølge traditionen startet det norske 17. mai toget Ataturk statuen, hvor Norges ambassadør i Tyrkiet, Cecilie Landsverk, og repræsentanter for Alanya Kommune holdt taler, før det gik gennem centrum af byen, de kommunale parter stedet, Brygge Torget, hvor Valkyrjen Allstars holdt gratis koncert for publikum. Valkyrjen Allstars er en norsk folk-rock band, der spiller musik med rod i norsk tradition.

Største overraskelse var nok at Alexander Rybak dukket opp i kirken, så og si rett fra den internasjonale Eurovision Song Contest-finalen i Tyskland. Rybak hadde med fela si og spilte 2 sanger, deriblant ”Fairy tale” for et ellevilt kirkelig publikum. Og det var virkelig internasjonal sving over nasjonaldagsfeiringa med representanter for konsulanter og foreninger i Finland, Nederland, Danmark, Tyskland og Polen - selvsagt i tillegg til norske og tyrkiske.Photos: Yeni Alanya

Representanter for  Alanya Kommune sa i sin hilsningstale til de fremmøtte i Sjømannskirken at kirken har en viktig rolle i utveksling av kultur og religion mellom de to land. - Og den er et viktig symbol på toleranse, påpekte de tyrkiske representantene

Feiring av 17. mai har blitt en solid tradisjon i Alanya. Alle restauranter pynter med norske flagg, og frister med norske retter på menyen.

Alexander Rybak enjoyed a Raki, here together with Ferit from Yeni Alanya 17th May par

 

GAZIPASA FLYPLASS


Første charter  har  nå landet  og det  ser  ut  til at Sunways fra  Danmark kommer etter - se mere på Gazipasa nyheter :-)

 

Ny bølge av utenlandsk investering i  Tyrkia

Source: ISTANBUL - Hürriyet Daily News

Et stort antall merkevarer planlegger å gå inn i det tyrkiske markedet via kjøpesentre.

Tyrkia kan se en bølge av utenlandske direkte investeringer fra 70 internasjonale selskaper som ønsker vekst og lønnsomhet i kjølvannet av den globale lavkonjunkturen i det neste året, ifølge det tyrkisk-språklige magasinet Capital.

Disse investeringene kan bli på totalt $ 12,500,000,000, rapporterte bladet, og siterer en fersk rapport fra BCG Partners.

Tyrkia fikk $ 8,900,000,000 i FDI (foreign direct investment) i fjor.

Ifølge rapporten, vil 80 prosent av dette FDI forventes å komme fra greenfield investeringer og fusjon og oppkjøp. (Greenfield Investering tilbys vanligvis som et alternativ til annen form for investering, slik som fusjoner og oppkjøp, joint ventures, eller lisensavtaler)

Mens andelen greenfield investeringer blant utenlandsk kapitalinngang ikke oversteg 20 prosent i tidligere år, forventes dette tallet å nå 40 prosent i 2011.

Fusjoner og oppkjøp i det tyrkiske markedet er ventet å overstige $ 30,000,000,000 i år. “Med en sunn privatiseringsprosess, forventer vi at volumet av fusjoner og oppkjøp vil bli mer enn $ 30 milliarder” fortalte Kerim Kotan, administrerende direktør i Pragma Corporate Finance, til Capital.

Noen av disse nesten 70 investorene er klare til å gå inn i det tyrkiske markedet, mens andre søker partnerskap og atter andre observerer markedet.

Sektorer
Detaljhandel-, energi-, medisin- og mat sektorene er ventet å stå for en stor del av disse investeringene.
En rekke kjente internasjonale merkevarer er på vei inn i tyrkiske shoppingsentre, noe som vil sette større fart i detaljhandelen.

Abercrombie & Fitch, Hollister, Victoria’s Secret, den meksikanske merkevaren KidZania, Scotch$Soda fra Nederland, spanske Springfield og Cortefiel, portogisiske Sport Zone og Zippy er bare noen av  detaljhandel-merkevarene som søker muligheter i Tyrkia.

Başak Vardar, finans partner til Deloitte Turkey, sier: “Muligheter i det innenlandske markedet, vekst i ulike sektorer, sterk arbeidsstyrke og nærliggende markeder har hjulpet det tyrkiske markedet å bli attraktivt.”

Fornyede planer
Bedrifter som utsatte sine investeringsbeslutninger på grunn synkende markeder og finansielle problemer under den globale lavkonjunkturen har begynt å blåse nytt liv i sine planer, sier Müşfik Cantekinler, sjef for finansieringsavdelingen i Ernst & Young.“ Det er en stor økning i antall kunder henvist fra våre kontorer i utlandet.”

I tillegg til interesse fra europeiske bedrifter, viser selskaper fra Midtøsten og Fjerne Østen stor interesse for å investere i Tyrkia også,

eksperter enige om. “ Europas sterke selskaper velger Tyrkia å vokse i. Men vi ser at investorer som kommer fra Gulf-landene og Fjerne Østen land som Kina, India og Sør-Korea er mer aktive,” sier Cantekinler.

Fransk internasjonale detaljhandelsgruppe Auchan og underholdnings-kjeden Fnac, UK-baserte Hard Rock Café, Nederlands Spar og Euronics er noen av selskapene som inngår i BCG Partners liste.
Tyske Roller Markt, italienske Lafano og Østerrikes Lutz er blant av møbelselskapene som planlegger å gå inn i det tyrkiske markedet i år. Energiselskaper som Indian Oil Corp, meksikanske Pemex og amerikanske Valero Energy søker også muligheter.

I tillegg til de selskapene som er klare til å gå inn, er det andre som søker etter en partner i det tyrkiske markedet, for eksempel det franske medieselskapet Vivendi, United State-baserte Saks Fifth Avenue, libanesiske Fransabank Group, Japans Marubeni og det russiske selskapet RusHydro .

“I dag søker selskaper over hele verden innpass i høyt befolkede internasjonale markeder,” i følge Mark Mobius, en global investor og fondsforvalter i fremvoksende markeder. “Tyrkia er et av mållandene. Tyrkia har et stort potensiale både innen industri-og forbrukerprodukter, og mange selskaper prøver å dra nytte av denne muligheten,” sier Mobius, styreleder i Templeton Asset Management, et globalt investeringsfond.

 

 

Sommeren 2010 hadde vi  vg på besøk I Alanya Tyrkia.
Vi  tok dem med rundt  for å  bli  noe kjent  i  området: Her er  noen av artiklene som ble skrevet  av dem i løpet  av oppholdet  sitt her !

Mat i  Alanya Tyrkia
Link til side fra vg.no

Opplevelser Alanya Tyrkia
link til side fra vg.no

Landsbyliv Alanya Tyrkia
link til side fra vg.no

BILTUR i  Taurusfjellene
vg.no link

RIDING I Alanya Tyrkia
vg.no  link

ISKALD  moro i  Alanya Tyrkia
FRA VG.NO

 

Ny yachthavn Alanya Tyrkia

For mere informasjon om Alanya Marina- trykk her.

Nytt badeland åpner juni 2010 i Konakli nær Alanya
Aqua Flora Spa

Sklier, smultring, rafting, spa, diskotek ,Restaurant m.m. Les mer her

Appelsinfestival OBA  12 juni

Igjen har  det  vært appelsinfestival- PORTAKAL FESTIVAL  i Oba.

Igjen har  det  vært appelsinfestival- PORTAKAL FESTIVAL  i Oba.

Denne festivalen arrangeres hvert år. Mye god mat  og drikke,
mange muligheter  for kjøp av håndarbeid og andre ting

Underholdning

Kvelden avsluttet med et fantastisk fyrverkeri !

Tannlege Alanya Tyrkia
Spesialtilbud på allerede billige priser via AlanyaInvest og Rivierainvest for våre kunder.


17 mai 2010 Alanya Tyrkia
Stor feiring i år som i fjor.

 

Flyplassen igjen- Gazipasa- mai 2010
Det første flyet  landet  ikke som planlagt  22 mai 2010. Det skulle ha vært et tysk charterselskap.
Vi får se hva som skjer videre ! Mange rykter om hva som skjer, men ikke noe konkret enda !

GAZIPASA

This is a letter coming from TAV regarding the new airport in Gazipasa- 7 oktober 2009:

 Although the Airport is open to international traffic since the 13th of July, we are aiming to start full scale operations on May 2010,
the new summer season to come.

 Meanwhile, we are in the process of expanding the airport. So next time you see it,
 you probably will be astonished to see how much it changed.

 Hoping to see you here next time.

Very best regards

 Murat M. SEN

 Assistant Coordinator, Operations

 TAV Alanya-Gazipasa Airport

Kahyalar, Gazipasa 07900 Antalya

 
Statsministeren har vært på besøk i Alanya nå. Det sies at  flyplassen skal åpnes i mai 2010 for mindre fly
både fra innenland og utenland.

 

SOMMEREN 2009

Gazipaşa Airport. Ny motorvei mellom Gazipasa og
Alanya er beregnet å åpne mars 2010. Reisetiden
mellom Gazipasa og Alanya vil da bli ca 20 minutter.
 

Klikk her for å lese om utbyggingen av flyplassen.

 

Klikk her for å lese om den første landingen.

Begge artiklene er hentet fra Hurriyet Daily News

 

17 mai i Alanya 2009

17 mai i Alanya ble igjen feiret under blå himmel og ca 28 varmegrader :-)

Ca 1100 nordmenn møtte opp  .

Den nye sjømannspresten og borgermesteren i Alanya

Den norske ambassadøren

Programmet var slik:

kl 17.00 Oppmøte ved Atatürkstatuen i Alanya sentrum

Hilsen ved Ambassadør C. Landsverk

Bekransning av Atatürkmonumentet

Den norske og den tyrkiske nasjonalsangen

Hilsen ved Guvenør og borgermester

Presentasjon av den nye sjømannspresten og assistenten

17 mai tog fra Atatürkstatuen til Hayati Hanim ilk öretim okulu

Tale ved skoleelev Ruben Michelsen

Underholdning for store og små. Is til barna.

 

 

 

NYE  borgermestere i Alanyaområdet og litt om politiske partier   Tyrkia

 
Her er  resultatet  av  fra lokalvalgene i  Alanyaområdet, som skjedde i  går 29  mars 09. Netsen alle kommuner i området har  fått  ny  borgermester:

1. Alanya - The old and the new head Hasan Sipahioglu ( ANAP )

2. Kargıcak - The new head Zihni Asiltürk ( MHP )

3. Oba - The new head Emin Hatipoglu ( AKP ) 

4. Mahmutlar - The new head Ali Çelik ( CHP )

5. Tosmur - The new head Musa Özdemir ( AKP )

 CHP, med tilnærmet sosialdemokratisk profil, er landets eldste parti
og holder kompromissløst fast ved grunnleggeren Mustafa Kemal Atatürks verdslige, ikke-religiøse stat.

AKP. Konservativt i religiøs forstand, men så absolutt moderne når det gjelder økonomisk politikk.
Tyrkia har oppvist en mer imponerende vekst under AKP-styret enn under noen annen regjering.

MHP. Sterkt høyreorientert og nasjonalistisk.
 

ANAP, fork. for Anavatan Partisi, Moderlandspartiet, konservativt politisk parti i Tyrkia,
grunnlagt av tidl. president Özal da forbudet mot politiske partier ble opphevet 1983.

 

TING DU BØR VITE OM valg og partier i TyrkiaValg hvert 5. år.
 16 partier stiller, men bare 4 ventes å vinne mandater. Parlamentet har 550 representanter.

Rettferdighets- og utviklingspartiet (AKP).
Islamistisk. Ca. 34 prosent av stemmene og 65 prosent av mandatene ved 2002-valget.

Det republikanske folkeparti (CHP).
Landets eldste. Nærmest sosialdemokratisk. Sekulært, støtter sterkt Atatürks verk.

Den nasjonalistiske bevegelse (MHP).
Sterkt høyreorientert og nasjonalistisk. 8,3 prosent av stemmene i 2002; ingen mandater.


Uavhengige kandidater rammes ikke av sperregrensen.
Mange uavhengige kurdere stiller på det kurdiske Demokratisk samfunnspartis (DTP) liste.

 

Gamle nyheter :

YACHT HAVNA i   Alanya begynner  å ta form.  Etter planen skal den åpnes i  mai  2009

Les mer  her :
http://www.alanyamarina.com.tr/eng/index.html

 

Sjømannskirken åpnet  offisielt  i  Alanya 6  september  2008.

 

SEALANYA åpnet  5  juni  2008  Europas største Aquapark
Delfinshow, dykking med hai sel show, svøm med delfiner, 13  bassenger, mange aktiviteter - les mer

 

Røykeloven har også kommet  til Tyrkia nå- den inntrådde natt  til 20  mai.

 

Honorær  konsul kommer til Alanya i løpet  av sommeren 08. Dette  vil bli  en tyrkisk person, som har  nært  samarbeid mot ambassaden i  Ankara. En trygghet  for mange.

 

 

NORWEGIAN BEGYNNER Å FLY FRA RYGGE 1 mai

 

 

 

GRATIS SYKLER I ALANYA SENTRUM KOMMER

Sykler vil bli  satt  ut  på strategiske punkter  i Alanyaområdet av kommunen. Diss vil i utgangspunktet være låst. Men er man interessert kan man kontakte kommunen for å registrere seg mot en liten avgift- nesten kun symbolsk. Syklene er da fri å  benytte. Man kan  registrere seg for en måned- eller et år. Les mer på www.alanya.bel.tr/translationEN/ 

 

 

Gazipasa Intern.Airport
Ny flyplass Åpner nær Alanya 

 

Jordskjelvkart over  Tyrkia

 

 

Rivierainvest Alanya Tyrkia partner Alanyainvest

RIVIERA INVEST samarbeidspartner og eiendomsmegler Alanya Tyrkia.

Via Alparslan tar  vi oppdrag på

boligbygging og renovering

Alparslan konstruksjonsfirma Alanya Tyrkia

leilighet  Alanya Tyrkia
boliger  Alanya Tyrkia
Kart  Alanya Tyrkia
Informasjon Alanya Tyrkia
Tannlege Alanya Tyrkia
Om Alanyainvest Alanya Tyrkia
kontakt  oss Alanya Invest
Visningstur Alanya Tyrkia
Direkte fly Tyrkia Alanya fra Norge
Referanser bolig Tyrkia Alanya
Alanya området Tyrkia informasjon
Kjøp av bolig Alanya Tyrkia
Nyheter Alanya Tyrkia
Billige leiligheter Alanya Tyrkia
Bankgaranti bolig Tyrkia
Skjøtegaranti bolig Alanya Tyrkia
villa Alanya Tyrkia

Avsallar strand Tyrkia Alanya Alanya Inv est bolig Tyrkia Alanya

TEL. (009) 0535 792 8650
Norsk 33774419(legg igjen beskjed )

EMAIL: info@alanyainvest.com